Historie

Bjørnefjorden Golfklubb ble stiftet tirsdag 22. november 1994, og feirer dermed 25 års jubileum i 2019.

Grunneier Samson Bjørke tok initiativet og inviterte noen golf-frelste kontakter til et møte. Protokollen sier at golfklubben hadde 30 medlemmer, 11 kvinner og 19 menn. Golfbanen skulle ligge på Hauge ved Os.

Grunneier Samson Bjørke og en voksende flokk av andre ivrige ildsjeler fikk tidlig opp et treningsfelt og en enkel 6 hulls golfbane.

Banen ble meget populær og de første årene synes vi at man hadde fått en fantastisk bane med 6 hull på fra 50 til 100m.
Klubbhuset var en utendørs sitteplass hvor det alltid var varm kaffe og nystekte vafler.

Ettersom klubben vokste, ble det innredet et kontor og en "Proshop" på låven.
Tilstrømningen til dette golf paradiset var sterkt økende. Grunneier Bjørge fikk da med seg naboene Lyssand og Kobbeltvedt, som velvillig stilte grunn til disposisjon slik at en kunne bygge en 9 hulls golfbane. Avtalene ble inngått 29.02.1996.

Med egne maskiner og utstyr, og en veksende dugnadsgjeng, satte en i gang.Ytterligere areal fra grunneierne Risøen og Moberg ble også fremskaffet for at banen kunne utvides. Med noen kilo dynamitt og en del kilometer med drensrør senere ble 9-hulls banen godkjent av Norges Golfforbund i 1999.

Slopet bane og nytt klubbhus
Medlemstallet vokste og greenkeeper ble ansatt. Banen låi meget variert terreng og ble forbedret og drenert vesentlig hvert eneste år. Nye bedre greener ble åpnet.

I 1998 ble låven innredet til et "nytt" flott klubbhus med kontorer, pro-shop, kafeteria og garderober.

Fairwayer ble utvidet og forbedret. Noen nye greener ble bygget. Endelig kunne man våren 2002 sette fokus på finish på banen. Dette har betalt seg og klubben har hatt ca 20.000 enkle 9 hulls runder på banen i året.

I 2005 installerte vi to avanserte Full Swing golfsimulatorer. Disse er svært populære til trening, spill og sosial aktivitet i vintersesongen.

Medlemmene har mange sosiale aktiviteter sammen. De har et godt rykte for å ta vel imot nye og erfarne golfere. 

En rekke medlemmer har på kort tid blitt dyktige i sporten og vi er ekstra stolt over at Øystein Engevik ble vår første landslagsspiller. Han tok også en sterk 2. plass i Norgesmesterskapet 2009, og en 3. plass i 2010.
Engevik ble også den første i Norge som gikk en golfrunde på under 60 slag, noe han klarte under spill på Drøbak GK i 2010. Han fikk da tilnavnet "Mr 59"!

På jentesiden fikk klubben sin første Norgesmester i Solveig Helgesen. Solveig ble Junior Norgesmester og i 2011 ble hun også Norgesmester for Damer. Solveig har spilt 6 år på landslaget og deltatt i turneringer i Afrika, USA og Europa.

Klubben har nå ca 550 medlemmer, men ønsker nye medlemmer velkommen.