Nyheter

Lag-NM

Damene klarte å holde seg i 1. divisjon og herrene spilte til en 8 plass i 2.divisjon.

I år sendte vi et dame og et herre lag til lag NM. Herrene spilte 2. divisjon hos Sandes Golfklubb, og damene spilte 1. divisjon på Haga. 

Damelaget fra venstre: Andrea Rød Tombre, Tora Wiberg, Solveig Agnete Helgesen og Charlotta Strandmark

Tross at damene egentlig rykket ned i fjor klarte de å vise at de fortjener en plass i 1. divisjon. Fordi flere av lagene som var kvalifisert ikke klarte å stille lag, fikk Bjørnefjorden mulighet til å spille 1. divisjon i år også.  Med en 4. plass klarte de altså å bevise at de hører hjemme i denne divisjonen. Det var med knappeste margin at de hold seg, ettersom fire av de åtte lagene rykket ned til første 2. divisjon. Damene spilte tre dager, to dager med foresome (slå annethvert slag) og foreball (beste score på hullet). Siste dagen spilte alle singel runde, hvor de to beste er tellende. Første dag startet Solveig og Tora med 18 hull foresome, på +9. Samme dag spilte Solveig og Andrea foreball, og spilte 71 slag, altså på par . På lørdagen var det igjen Solveig og Tora som begynte med foresome, og forbedret score fra dagen før med å spille +6. Andrea og Tora spilte foreballen, og forbedret igjen scoren til med å spille -1. Siste dagen slet alle med å komme i gang på de første 9 hullene, men klarte å snu trenden på de siste 9. Andrea imponerte spesielt med sin første eagle på et par 5 hull, hun senket innspillet fra 70 meter! Totalt endte damene på +35, dermed likt som Moss og Rygge, som gjorde at tredje spiller sin score ble tellende. I dette tilfelle hadde ikke Moss og Rygge flere enn 2 spillere, som førte til at Bjørnefjorden fikk 4 plassen og holder seg i divisjonen.

Herrelaget: fra venstre: Bengt Tore Olsen, Henrik Sivertsen, John Arntzen, Sverre Ø. Marcelius og Nils Gunnar Øvreide Holemark

Herrene deltok som nevnt i 2. divisjon, som spilles på 4 ulike baner. De spilte på den nærmeste banen, altså Sandes Gk, og klarte her å skaffe seg 8. plassen av 18 lag. Herrene spilte 2 dager; 2x 18 hull foresome og 2x18 hull foreball på lørdagen, og 18 hull singelrunder på søndagen. Bengt Tore og Nils-Gunnar spilte foresomen ilag, og Henrik og John spilte også forsome ilag. Under foreballen spilte igjen Bengt Tore og Nils Gunnar ilag, men Sverre tok over plassen til John sammen med Henrik. Første dagen ble total scoren +16 etter 72 spilte hull. Søndagen spilte John, Nils Gunnar, Henrik og Bengt Tore  singelrundene hvor de 3 beste scorene ble tellende. Disse rundene ga en score på +17, som resulterte i en totalscore på +33.